Kiemm

8 februari 2022 admin Comments Off

Actief Mavo

Taal en rekenen. Twee vaardigheden die veel aandacht krijgen op de middelbare school. En terecht. Ze zijn essentieel voor de ontwikkeling van ieder kind. Maar krijgen leerlingen met meer aanleg voor de vaak jongensachtige vaardigheden genoeg kansen om zich op die te uiten en te excelleren?

Inzichten in de neuropsychologie maken duidelijk hoe de verschillen in hersenontwikkeling en de werking van hormonen, bij kinderen een rol spelen bij de ontwikkeling van vaardigheden, van beleving en psychologisch functioneren en van hun gedrag. Daarnaast betrekt de neuropsychologie de invloed van de psychosociale situatie thuis en op school. Geen kind ontwikkelt zich hetzelfde en de rijping en de ontwikkeling van de hersenen is hierin een belangrijk gegeven.

Bij Kiem Montessori krijgen vaardigheden een plek tijdens de les. Taal en beweging. Ze komen bij ieder vak afwisselend aan bod. Leerlingen krijgen de kans om te ondernemen en zich te uiten op een manier die het best past bij hun persoonlijke ontwikkeling op dat moment.

Dit draagt bij aan zelfvertrouwen; een belangrijk ingrediënt voor een succesvolle carrière en een gelukkig leven. Zelfvertrouwen geeft ieder kind de moed en motivatie om te groeien in de dingen die misschien wat minder natuurlijk komen. En dat alles met plezier. Het rekenwonder, de taalvirtuoos, de sportieveling en het tekentalent. Voor ieder van hen wil Kiem Montessori de plek zijn die het maximale haalt uit hun talenten. Door te ontdekken, te ervaren, in te spelen en te monitoren.