Montessori Lyceum Terra Nova

4 oktober 2019 admin Comments Off

vmbo b-k-t, havo, vwo

Het Montessori Lyceum Terra Nova is een bruisende en ambitieuze school. Bij ons kunnen leerlingen in eigen deelscholen een vwo, havo, vmbo-t en vmbo-bk-diploma behalen. Omdat we alle niveaus in huis hebben, kunnen leerlingen makkelijker op een hoger niveau afstuderen. Terra Nova is ook een school waar een leerling naast de gewone basisvakken in thematijd aandacht besteedt aan de vragen van de toekomst en ook nog ruimte krijgt om te onderzoeken wie hij is, wat hij kunt en wat hij wil

Van het eerste leerjaar tot en met het examenjaar is er veel aandacht voor de pijlers Sport & Gezondheid, Kunst & Cultuur en Science. Dat zorgt ervoor dat leerlingen op een andere manier leren kijken naar de wereld om zich heen. Ons state-of-the-art schoolgebouw is zo ingericht dat we hen maximaal kunnen opleiden om straks een bijdrage te leren leveren aan een betere wereld.

Op Terra Nova vinden we het belangrijk om verder te kijken dan school en studeren alleen. Ook jij hebt vast weleens nagedacht over de toekomst van de aarde en misschien over die van je kinderen. Daarin spelen duurzaamheid, innovatie en technologie een grote rol. Via gastcolleges, workshops en ArtScience krijgen leerlingen een realistisch voorproefje van het leven na hun studie. Daarnaast halen we voor de ontwikkeling van onze leerlingen letterlijk de praktijk in huis. Diverse samenwerkingen en projecten met de buurt kunnen hen inspireren en verder helpen in hun ontwikkeling.