Informatie

NOA is een partnerschap van twintig eigenzinnige partnerscholen met een uitgesproken onderwijs­concept en zeven partnerinstituten die deze concepten een plaats willen geven in hun curricula. De partnerscholen zijn brede conceptscholen zoals de vrijescholen Geert Groote College, Tienercollege Kairos, Rudolf Steiner College en Adriaan Roland Holstschool, daltonschool het Calandlyceum en montessorischolen Metis Montessori Lyceum, Kiemm en IVKO. Ook zijn er twee partnerscholen met een nieuw concept: kunskapsskolan Lumion en integraal conceptonderwijs IJburg College en speciaal onderwijs Orion College Drostenburg en Orion College Amstel.

In ons partnerschap werken we gezamenlijk aan een werkplekcurriculum dat docenten-in-opleiding voorbereidt om les te geven in brede conceptscholen en in speciaal onderwijs. Door de circulaire opleidingsplaatsen binnen NOA bieden we docenten-in-opleiding een opleidingsplaats in een diverse leergemeenschap van vmbo tot gymnasium/technasium en speciaal onderwijs en nog eens met zes onderscheidende concepten. Aan het einde van de opleiding (en tijdens zijn inductiefase bij wo-studenten) ontdekt de docent-in-opleiding welk schoolconcept of welke afdeling het beste bij hem past. Zo werkt hij aan zijn professionele identiteit gedurende zijn opleidingsperiode en inductie. 

Twee partnerscholen van ons organiseren een Meet & Greet voor docenten en ondersteunend personeel.
Een leuk initiatief om laagdrempelig kennis te maken met het Calandlyceum (04-04-2023 van 17.00-19.00 uur) en/of Lumion (23-03-2023 van 17.00-19.00 uur).
Het doel is om in gesprek te gaan over het schoolconcept, de manier van lesgeven en of het een match zou kunnen zijn. Geïnteresseerd? Klik op https://calandlyceum.nl/werken-bij/meet-greet-voor-geinteresseerde-docenten of https://lumion.amsterdam/werken-bij-1/meet-greet-geinteresseerde-docenten