IJburg College

4 oktober 2019 admin Comments Off
VMBO, HAVO, VWO


Het is de missie van het IJburg College om alle leerlingen zoveel mogelijk te laten leren, in een leergemeenschap, over zichzelf en de wereld om hen heen. Wat geldt voor onze leerlingen en docenten geldt voor beginnende leraren. Iedereen is eigenaar van zijn eigen leerproces. Wij dagen beginnende leraren uit om op hun eigen niveau het beste uit zichzelf te halen. Initiatief nemen, verantwoordelijk nemen en afdragen zijn drie belangrijke aspecten daarvan.

Partnerschap
Onderwijs maak je samen op basis van gelijkwaardigheid. Je leert van elkaar. Daarnaast moet je ook leren leren en inzicht krijgen in wat je sterken punten zijn, maar tegelijkertijd leren vragen wanneer je hulp nodig hebt. Iedereen in school draagt hierbij zijn steentje aan bij. Een mooi concreet voorbeeld van partnerschap is dat wij de week met een workshops afsluiten. Leerlingen, docenten, ouders en stagiairs geven op basis van hun talenten op vrijdag een wordshop. Voorbeelden zijn; toneel, eten voor op kamers, schaken, Girl Power, EHBO, filosofie, zaalsport, et cetera.

Goed om te weten
Vernieuwend onderwijs is fantastisch. We leggen de lat hoog en verwachten veel van elkaar. Goed om te weten, is dat ons onderwijsconcept daarbij leidend is en niet bestaande lesmethodes, roosters of dogma’s. Voor meer informatie; zie onze site. Een klein praktisch voorbeeld is dat wij voor elkaar top-tip kaarten schrijven: je schrijft dan een compliment ‘top’ en een verbeterpunt ‘tip’ op. Deze kun je ook zomaar krijgen als je iets goed gedaan hebt.