Van aspirant naar erkend

NOA heeft na drie jaar haar status als aspirant-opleidingsschool verruild voor een erkende status.

"Het heeft ons een mooi leerproces opgeleverd en we hebben onze ambities rondom samen opleiden, professionaliseren en inductie scherp gesteld. We zijn gegroeid en met deze basis kunnen we ons goed voorbereiden op de komende peer-reviews. Het voorbereiden op een hoorzitting met een panel van de NVAO was een voorwaarde voor de erkende status. De aspirantfase was een proefperiode waarin we ons konden ontwikkelen. Dit betekende dat we vanaf het begin een nieuwe opleidingsschool aan het opzetten waren met een visie, een missie en bijpassende opleidingsdidactiek. 

Op de hoorzitting aan het begin van dit jaar heeft het panel van de NVAO tot in de details vragen gesteld en vroegen ze steeds door. Diepgravend om consistentie en congruentie te vinden. Kritische vragen om ons complex partnerschap goed te kunnen doorgronden. Dat deden zij ook uitermate zorgvuldig. Dit was mooi om mee te maken. De huidige aspiranten moeten zich realiseren dat alles wat ze meesturen wordt gelezen. Wees zuinig als het moet, neem veel praktijkvoorbeelden mee en bereid je in ieder geval heel goed voor op een grondig gesprek met een inhoudelijk sterk panel.

We staan open om andere aspiranten bij te staan. Misschien heb je tips voor ons, misschien wil je meer weten? Kijk op onze website om te zien wie we zijn en wat we doen: www.noaamsterdam.nl." 

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Pettra van Beveren, programmaleider NOA:
E: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
M: 06-146 356 63

https://www.hva.nl/werkplekleren/gedeelde-content/nieuws/nieuws/2020/06/noa-geaccrediteerd.html

Een partnerschap van tien conceptscholen (vijf schoolbesturen) in en rond Amsterdam en de Universiteit van Amsterdam, Vrije Universiteit Amsterdam, Hogeschool van Amsterdam, Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten / Breitner Academie, Hogeschool Utrecht en Hogeschool Inholland.

 

TWITTER


NOA is officieel een erkende opleidingsschool https://t.co/74K3QG6jbj NOA

Aanmelden voor Zomerschool https://t.co/lijAWZFPaD NOA

CONTACT

Pieter Calandlaan 182

      1068 NT Amsterdam

      The Netherlands

+31 614635663

gebruik de chatbox rechts onderaan deze pagina

Impressie

NOA-Amsterdam maakt gebruik van functionele en analytische cookies om de website goed te laten werken.
Meer informatie Akkoord