Rudolf Steiner College

De naam van onze school verraad zijn identiteit: we zijn een vrijeschool. Vrije scholen zijn geënt op het gedachtengoed van Rudolf Steiner. Hij formuleerde vanuit zijn visie op de mens, pedagogische en didactische aanwijzingen en spoorde leraren aan deze voor hun eigen situatie in te vullen en aan te passen. Dat doen we in de vrije scholen nog steeds: we zoeken naar een goede combinatie van traditionele en eigentijdse elementen, die samen zorgen voor de ontplooiing van zowel onze leerlingen, als die van de medewerkers.

mavo, havo, vwo

Ons onderwijs is verdeeld in periodes en vaklessen. Een aantal vakken worden vrijwel alleen in periodes gegeven. Een periode kan je zien als een intensieve cursus, die drie weken lang, elke ochtend wordt aangeboden. De docent werkt in zo’n periode rond een thema, vaak zonder boek en speelt in op de vraag van de groep. 

De vaklessen zijn meer zoals in het reguliere onderwijs. In de lestabel van onze school staan ook ambachtsvakken en er is veel aandacht voor creativiteit. Een van onze uitgangspunten in ons onderwijs is dat we zorgen voor de ontwikkeling van het hele kind, met hoofd, hart en handen. 

Meer informatie over ons onderwijs en achtergronden kan je vinden op onze website: www.rscollege.nl

Wij zijn trots op ons onderwijs en willen graag dat meer mensen er bekend meer raken. Tegelijkertijd zijn wij erg geïnteresseerd in de ideeën en kennis van studenten, omdat wij denken dat ons dit veel kan leren.

Geïnteresseerd in een stage? 
Stuur je motivatiebrief en cv hier op. 
We zullen je dan uitnodigen voor een kennismakingsgesprek.

A consortium of eight innovation schools in the Amsterdam area and seven teacher training institutes (University of Applied Sciences Utrecht, Inholland University of Applied Sciences, Amsterdam University of Applied Sciences (Faculties of Education and Physical Education), University of Amsterdam, VU University Amsterdam,  Amsterdam University of The Arts (Breitner Academy). The NOA PDS Programme gives you many opportunities to work closely with teachers, pupils and other students of NOA.  

 

TWITTER


NOA is officieel een erkende opleidingsschool https://t.co/74K3QG6jbj NOA

Aanmelden voor Zomerschool https://t.co/lijAWZFPaD NOA

CONTACT

Pieter Calandlaan 182

      1068 NT Amsterdam

      The Netherlands

+31 614635663

gebruik de chatbox rechts onderaan deze pagina

Impression

NOA-Amsterdam uses functional and analytical cookies to make the website work properly.
More information Ok