De naam van onze school verraad zijn identiteit: we zijn een vrijeschool. Vrije scholen zijn geënt op het gedachtengoed van Rudolf Steiner. Hij formuleerde vanuit zijn visie op de mens, pedagogische en didactische aanwijzingen en spoorde leraren aan deze voor hun eigen situatie in te vullen en aan te passen. Dat doen we in de vrije scholen nog steeds: we zoeken naar een goede combinatie van traditionele en eigentijdse elementen, die samen zorgen voor de ontplooiing van zowel onze leerlingen, als die van de medewerkers.

mavo, havo, vwo

Werken op het Calandlyceum is werken in een omgeving die draait om mogelijkheden. Mogelijkheden voor leerlingen, maar zeker ook voor medewerkers. Het motto ‘Ontdek wat jij kunt bereiken’ is van toepassing op iederéén die dagelijks onderdeel uitmaakt van het Calandlyceum en wordt gerealiseerd door het zeer brede palet aan onderwijssoorten, specialismen, activiteiten en ICT-middelen op deze school van ruim 2200 leerlingen.

vmbo-t, havo, vwo (atheneum, technasium, gymnasium); cultuurprofielschool; Topsport Talentschool

Brede schoolgemeenschap
Het is de missie van het IJburg College om alle leerlingen zoveel mogelijk te laten leren, in een leergemeenschap, over zichzelf en de wereld om hen heen. Wat geldt voor onze leerlingen en docenten geldt voor beginnende leraren. Iedereen is eigenaar van zijn eigen leerproces. Wij dagen beginnende leraren uit om op hun eigen niveau het beste uit zichzelf te halen. Initiatief nemen, verantwoordelijk nemen en afdragen zijn drie belangrijke aspecten daarvan.

vmbo, havo, vwo

Het Metis Montessori Lyceum is een jonge, ambitieuze school. We zijn gelegen in een gerenoveerd gebouw aan het Oosterpark en zijn onderdeel van de Montessori Scholengemeenschap Amsterdam. Op het MML leren leerlingen om het beste uit zichzelf te halen – op hun eigen niveau en met eigen interesses en talenten en dat doen ze zo veel mogelijk digitaal. Naast de gewone vakken bieden we veel vakoverstijgende projecten en clubactiviteiten aan. Leerlingen ontwikkelen hierdoor een eigen kijk en ontdekken waar hun talenten liggen.

mavo, havo, vwo

Vrije School voor Voortgezet Onderwijs
Het Geert Groote College Amsterdam (GGCA) staat niet op zichzelf. Ze is een loot aan een wereldwijd vertakte stam van Vrije Scholen, waarvan de eerste in 1919 in Duitsland (Stuttgart) werd opgericht. Die vertakking strekt zich inmiddels uit van Japan tot Hawaï, en van Zweden tot Zuid-Afrika. De Amsterdamse Geert Groote School ontstond in 1933, tien jaar na de opening van de eerste Nederlandse Vrije School in Den Haag.

vmbo t, havo, vwo

Caland 2 is een nieuwe en vernieuwende school. Wij zijn er om leerlingen voor te bereiden op hun toekomst, op hun vervolgopleiding en hun functioneren in een maatschappij waarin de ontwikkelingen zeer snel gaan. Onze leerlingen moeten zich temidden van de snelle veranderingen staande kunnen houden.

mavo, havo, vwo

Individueel Voortgezet Kunstzinnig Onderwijs
De IVKO is van oorsprong een IVO-school. Opgericht in 1962 door Hans Snoek, oprichtster van het Scapinoballet en ouders, die meer aandacht wilden voor de individuele en kunstzinnige ontwikkeling van hun kind. Wij zijn een cultuurprofielschool en sinds 1997 aangesloten bij de Montessori Scholengemeenschap Amsterdam.

mavo, havo

A consortium of eight innovation schools in the Amsterdam area and seven teacher training institutes (University of Applied Sciences Utrecht, Inholland University of Applied Sciences, Amsterdam University of Applied Sciences (Faculties of Education and Physical Education), University of Amsterdam, VU University Amsterdam,  Amsterdam University of The Arts (Breitner Academy). The NOA PDS Programme gives you many opportunities to work closely with teachers, pupils and other students of NOA.  

 

TWITTER


NOA is officieel een erkende opleidingsschool https://t.co/74K3QG6jbj NOA

Aanmelden voor Zomerschool https://t.co/lijAWZFPaD NOA

CONTACT

Pieter Calandlaan 182

      1068 NT Amsterdam

      The Netherlands

+31 614635663

gebruik de chatbox rechts onderaan deze pagina

Impression

NOA-Amsterdam uses functional and analytical cookies to make the website work properly.
More information Ok